Glossa Podcast 004 – ZNANJE JE IMPERATIV! Gošća Maja Nišević

Podijelite sadržaj

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Saturday, 24. April 2021.

Da li ste se nekada zapitali šta se dešava sa vašim ličnim podacima na internetu? I šta su to Big Data analitike? Na koji način virtuleni svijet i njegova “pravila” utiču na našu realnost i naš svakodnevni život?

Gošća našeg novog Glossa podkasta je Maja Niševic, pravnica i istraživač na Univerzitetu u Veroni i jedna od rijetkih koja se bavi tehnologijama u okviru pravnih nauka u evropskoj akademiji! Naučna oblast kojom se bavi je zaštita podataka u okviru Big Data analitike. To znači da se bavi našom realnošću u kontekstu virtuelnog svijeta! Cilj ovog vrlo poučnog razgovora je da što jednostavnije prikažemo realnost na internetu, pa smo se dotakli različitih bitnih tema – od obezbjeđivanja ličnih podataka na internetu do Blockchain tehnologije, kriptotržišta i predviđanja u oblasti Big Data analitike.

Ovaj serijal pružiće priliku da učimo slušajući intervjue i inspirativne govore stručnjaka i fascinantnih ljudi za koje možda i nikad niste čuli. Pokušaćemo da dekonstruišemo šta ih to čini uspješnim, koje mentalne modele koriste kako bi svoj posao uradili najbolje i življeli ispunjen život.

Možda će vas zanimati

Prijavite se na Newsletter

Prati naše aktuelne promocije, bitna dešavanja i novosti

Glossa Online logo

Kontakt

Pišite nam za sve dodatne informacije

Prijava za besplatan probni čas

Testiraj našu virtuelnu učionicu i nivo znanja

Izaberite dan i vrijeme pogodno za probni čas